Това са най-опасните породи кучета (ВИДЕО)

NetNews

Поведението на всяко едно куче, без значение от породата му, зависи от възпитанието, което му дава неговият собственик. При някои кучета от голямо значение е и техният темперамент и характер. Ето защо някои породи са по-опасни, заради техния размер или силата на челюстите, защото ако се разгневят могат да причинят сериозни наранявания, пише Darik News.

И все пак не бива да забравяме, че всяко куче е индивидуално и определението "опасно" не бива да се дава с лека ръка на всички представители на определена порода.

Вижте кои са те:

Ротвайлер

Ротвайлерите са изключително силна порода кучета. Те имат добре развити пастирски и охранителни инстинкти. Поради страшния им външен вид те добиват лоша слава и много хора се боят от тях. Както при всяка друга порода, потенциално опасното поведение при ротвайлерите обикновено е в резултат на безотговорността на собствениците, липсата на грижи или липсата на социализация и правилно обучение. Независимо от това, силата на ротвайлера е нещо, което не бива да се подценява.

Немска овчарка Както подсказва името, тази порода кучета произлиза от Германия. Известни са със своята интелигентност, увереност, бдителност и безстрашие. Тези им качества ги правят предпочитаната порода кучета за работа в полицията. Въпреки това трябва да се внимава с немските овчарки. Те могат да се превърнат в голяма опасност, ако чувстват заплаха за своите стопани, територия или ако не са социализирани правилно.

Питбул Безспорно тази порода кучета е смятана от мнозина за най-опасната. Лошата им слава се основава на многобройните инциденти с тях. Както и при останалите кучета, основен виновник за поведението на тази порода са стопаните, които често умишлено ги обучават да бъдат агресивни. Питбулите все още се използват за кучешки боеве заради мощта на захапката си и издръжливостта.

Санбернар Родината на тези гигантски кучета са швейцарските Алпи. Те са известни с това, че умеят да спасяват хора в преспи сняг. Обикновено са интелигентни и приятелски настроени животни. Те обаче могат да бъдат агресивни в определени ситуации, особено ако не са правилно обучени. Поради огромния им размер, това може да предизвика неприятности.

Бултериер Тази порода силно се привързва към своите стопани, обичат да тичат и играят. Въпреки че не притежават внушителен размер, те са доста мускулести и първоначално са били отглеждани за кучешки боеве. Поради тяхната сила, трябва да бъдат внимателно наблюдавани, когато са около деца или други животни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Неприлично предложение коствало живота на заклания мъж в Дъбово

24-годишен жител на мъглижкото село Дъбово е задържан по обвинение в убийство на свой много по-възрастен съсед, престъплението е било извършено умишлено късно вечерта 4 декември пред дома на жертвата. Сигналът за намерения мъртъв с прерязано гърло 74-годишен Илия Хайверов е бил подаден ден по-късно, на 5 декември около 18,30 […]