Това се случва с тялото, ако тичате по 30 минути всеки ден

NetNews

Мнозина са наясно с предимствата на ежедневното бягане. Какво точно се случва, ако го практикувате всеки ден?

Вижте промените, които настъпват в тялото, при положение, че извършвате това действие ежедневно.

Като начало всяко бягане с ускорено темпо провокира лек стрес – в малки дози е необходимо да се мобилизира тялото. По този начин се повишава нивото на ендорфин, което ще ви накара да се чувствате по-весели и ще сте ефективни на работа.

Бягането е полезно и за стомашно-чревния тракт.

Естествено, ежедневното бягане има положителен ефект върху ставите, сухожилията и мускулите. Те веднага се адаптират към физическата активност.

След месец ежедневно тичане ще усетите, че всички горепосочени процеси ще станат още по-изразени. Освен това ще свалите няколко излишни килограма поради детоксикацията на тялото.

Не мислете, че колкото по-дълго бягате, толкова по-добър ще бъде резултатът. Необходимо е да тренирате около половин час – това време е повече от достатъчно за здравословното функциониране на тялото.

Също така няма нужда да бягате твърде бързо. Джогингът е много по-ефективен и по-безопасен за начинаещи, пише сайтът zdrave.to

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кирил Петков: "Ние не гоним популярност, гоним резултати"

ДВ: Г-н Петков, няма как да не започнем с най-актуалния въпрос: ИТН оттегля кабинета си. Какво означава това според Вас? Кирил Петков: Аз не съм политически анализатор, но все пак. Те видяха, че не може да се сформира правителство и единственото, което могат да направят в момента, е да се […]