Тодоров: В МВР се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Те са с тежки дисциплинарни нарушения

NetNews

С цената на всичко не приех да подам оставка, когато ми беше поискана от Калин Стоянов, за да покажа до какви крайности са способни политическите сили само и само да изпълнят плана си. Включително да посегнат над правомощията на президента, да променят Конституцията, т.е. да не се спират пред нищо. От страна на президентство има съгласувателна процедура, т.е. моята оставка е приета от президента, след което е изпратена към Министерския съвет. Предстои издаване на акт на МС и съответно указ, което ще стане буквално до дни. Това заяви главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров в ефира на Нова телевизия.
„Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР, с цел изпълняване на набелязаното от записа, който изтече от една партийна централа преди три месеца. Става въпрос за смяната на главния секретар, шефовете на служби, директорите – за да направим изборите. Това е във ход. Аз не желая да ставам съпричастен към това“, подчерта той.
По думите му са сменени директорите, които имали най-добри резултати по отношение на борбата с изборните нарушения и престъпления. „Нещо повече. Има смяна на заместник- директори, началници на районни управления – които се подменят с хора, които са силно компрометирани. Вече има дирекции, в които се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Началници, по чието време избирателната активност в тези махали беше изключително висока – по-висока от средната за страната, защото там безконтролно се раздаваха пари“, подчерта Тодоров. И допълни: „Това са хора, които бяха възстановени с дисциплинарни производства, които са в крайна фаза. Тежки дисциплинарни нарушения са констатирани в тях. Сексуален тормоз спрямо служителки. Извършване на административни нарушения, както и служебни престъпления“.

Тодоров коментира и прибирането на Васил Божков от Дубай. „Имахме оперативна информация, че той се прибира, два дни предварително. Видя се, че той си дойде, без да бъде съпровождан, което е изискване при екстрадиция. На 29-ти август пристигна имейл от Дубай – няколко дни след прибирането на Божков. С него ни уведомиха, че лицето Божков ще бъде екстрадирано, но към имейла нямаше приложена съдебна заповед, каквото се изисква при една екстрадиция. Поискали сме такава от Дубай, но към момента нямаме такава. Прибирането му е доброволно“, заяви главният секретар в оставка.

По повод версиите за убийството на Алексей Петров Тодоров подчерта: „По всички версии се работи. Но две са водещите. Или продължение на стара вражда или икономически интереси. Но не изключваме нито една версия, по която може да се работи. Има следи. Обработваме огромно количество информация. Това е добре подготвено убийство. Добре подбрано място“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Военен говорител: Руснаците използват училищата в окупирани украински територии, за да изнудват родители

Руските нашественици използват училищата в окупираните територии като метод за натиск върху украинските граждани. Това каза говорителката на украинското оперативно командване „Юг“ Наталия Хуменюк, съобщава Укринформ, цитирана от БТА. „Във временно окупираните територии врагът използва училищата като метод за оказване на натиск върху хората. Окупаторите изискват децата да посещават специални […]