Този трик прогонва мравките от дома ви

NetNews

Ако мравките са избрали дома ви да бъде част от ежедневния им маршрут, вероятно ще видите много от тях да се движат заедно в колона. Вероятно са на път към кофата ви за боклук за обилна вечеря. Знаете ли, че обикновено парче тебешир може да бъде решението на проблема ви с мравките?

Креда

И така – как работи изгонването на мравки с малко креда? Всъщност много просто. Използвайте парчето тебешир, за да начертаете линия под вратата или прозореца, през които мравките влизат дома ви. Можете да надраскате с креда на практика из целия си дом, но това не звучи като много практично решение. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да наблюдавате и да разберете откъдеа точно идват мравките, защото те винаги се движат по права линия. Всичко, което трябва да направите, е да начертаете линия на мястото, през което мравките обикновено минават.

Как работи?

Учените нямат еднозначен отговор как точно работи този трик. Някои казват, че причината се крие в талка в тебешира. Той прекъсва пътеката на мравките, което означава, че те не могат да преминат линията. Ако това е вярно, можете също да поръсите малко талк на въпросното място вместо креда. Други специалисти твърдят, че мравките не обичат миризмата на тебешир и това е причината да не продължават да ходят, когато попаднат на тебешир.

Тебешир

Възможно е да закупите парчета креда, специално за предпазване от мравките или така наречената „креда за мравки“ или „китайски тебешир“. Този вид креда обаче, съдържа вредни вещества, както за животните и хората, така и за околната среда. Обикновено парче тебешир за черна дъска ще бъде достатъчно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разрешиха свижданията

От 22 юни се разрешават свижданията при пациенти с болничен престой над 5 дни, по преценка на лекуващия лекар относно здравословното състояние на пациента и риска от заразяване с COVID-19. Това разпореди министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед, издадена днес. Забраната за посещения на външни лица/свиждания в […]