Тома Белев за Ревизоро: Театърът е изгубил добър актьор (ВИДЕО)

NetNews

''Театърът е изгубил добър актьор. В случая виждаме обикновена заявка за 1,3 млрд. – кой ще ги управлява и разходи. През 2018 г. отделихме 500 млн. за инфраструктура и язовири, от тези пари се очаква да дойдат тези 60 млн. Министърът на околната среда Емил Димитров каза, че ще има 2 пречиствателни станции, 3 помпени станции и 10 км. канални връзки, което е абсолютно невъзможно за този период от идеен проект, пускане на кранчето и Акт 16. Те не могат да направят отчуждителните процедури през това време. Това коментира екологът Тома Белев в ефира на предаването "Честно казано'' с Люба Кулезич, излъчващо се по ТВ Евроком.

Припомняме, че преди дни Емил Димитров се изправи пред Народното събрание и разкри в емоционална тирада, че Бургас е застрашен от безводие.

"Означава, че трябва да има бедствено положение и то се създава. Всеки, който следи данните на яз. Камчия и знае, че през май няма 230-235 кубичен метър (м³), то има сериозен проблем. През 2019 г. се установи, че има липса от 40 млн. кубични метра. Някой не си е направил труда, през последните години се разходва същото количество. Това е като Перник 2, само че умножено по 3. Министерството е проспало един проблем. В Перник са проспани 20 млн., а сега ще бъдат проспани 60 млн. Димитров се грижи и за питейната вода, както и за водата на земеделците", допълни той.

"Министър Димитров сам каза, че иска да управлява 1.3 млрд. Казва, че друг не може да се справи – Министерството на регионалното развитие не може, Министерството на земеделието не може, а само той може. Министърът на околната среда, по функции, е много близък до премиерските. С негов подпис, независимо кой е министърът, по Закона за опазване на околната среда, може да спре всичко в държавата. Чрез принудителна мярка може да спре всяко едно действие", поясни екологът.

''Премиерът няма много ходове. Димитров изигра хода с НС. И за да се потуши темата, премиерът си записва. Не зная дали е ударен ДПС, но бе ударен зам.-министър на ГЕРБ. Всичко това е театър, за да може да се усвоят много бързо едни средства'', добави той.

''Двата язовира „Ахелой“ и „Порой“ няма да решат нищо. Те решават въпроса за 2,5 месеца. Управляващите се надяват да няма суха година. Разчитаме на Господ. Това правителство разчита много силно на Господ'', смята Белев.

''Няма да има обществени поръчки, парите ще се усвоят. Има противоотрова – изборите през март'', заяви още Тома Белев.

Цялото интервю на Люба Кулезич с Тома Белев можете да изгледате след 12:03 във видеото:

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Стамболов – Сула: Нека не правим грешката да мислим Борисов за глупав

„Идеята за Велико Народно събрание и за нова Конституция не беше нищо повече от технически ход в условия на дестабилизиране на правителството. Това заключение се потвърждава от предложените промени… Ходът беше много професионален, защото всички приказки за нова Конституция бяха част от популисткия наратив и бяха на въоръжение при опозицията“. […]