Тома Биков: Защо „Булгаргаз“ не са резервирали газ от Гърция, а го е направила частна фирма.

NetNews

„След като доставките ни на газ спряха, но не и самият газ, значи сме енергийно зависима държава. ГЕРБ сме направили връзки с Гърция и Турция, в които освен да изнасяме и да внасяме газ. Турски поток може да достави газ за България“. Това заяви депутатът и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Тома Биков за „На фокус“.

По думите му има посредници, които ще оскъпят газа със 100 млн. на месец. „Важният въпрос е, че заради това правителство в следващите месеци България ще плаща 100 млн. повече, отколкото плащаше предния месец. Правителството участва в корупционна схема“, убеден е Биков. И попита защо „Булгаргаз“ не са заявили и резервирали газ от Гърция, а го е направила частна фирма.

„Това, което казват Радев и ГЕРБ се виждат от всички. Включително от БСП и българските граждани. Нямам усещане за затопляне на отношенията между президента и ГЕРБ. Г-н Радев е в позиция да се разграничи от правителството, за да не обере негативите от действията им. Нямаме полза да ухажваме Радев. Правителството вкараха в такава ситуация страната, че не знам дали някой ще има желание да управлява след тях“, посочи той. И уточни, че ГЕРБ е „за“ излизане от руската зависимост, но без посредници и не на по-висока цена.

„Василев излъга, Борисов не е чакал Путин 8 часа. След като му подари кученцето газът падна с 20%. Назначават корпоративни хора, които превземат държавните дружества“, коментира депутатът.

Според него има възможност правителството да вкарат 40 млрд. газ, просто трябва да направят предварителни заявки. „Защо не са го направили това януари-февруари тази година, попита Биков. Правителството иска да върнат посредниците при доставките на газ“, каза още Биков.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Италианските власти конфискуваха 654 кг кокаин, скрит в банани, пътуващи за Солун

Италианските власти в района на Калабрия конфискуваха 654 кг кокаин на борда на кораб, пътуващ за северния пристанищен град Солун, съобщават от Нова телевизия. Кокаинът е бил скрит в контейнери, пълни с банани, и е на стойност около 50 милиона евро, според държавната телевизия ERT. В координация с италианските си […]