Тома Биков каза готови ли са на компромис, за да влязат в управлението

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

ГЕРБ са готови да водят разговори за управление, имат и план с антикризисни мерки, които да овладеят ситуацията в страната в момента. Това каза кандидат-депутатът от партията Тома Биков.

Той не каза дали ГЕРБ ще „прави крачка назад“, но припомни, че са предложили за премиер Даниел Митев, а не Бойко Борисов.

„Нашият партиен лидер се избира от нашите членове. Борисов е една от фигурите, които е достатъчно устойчива в политиката. Ние не говорим изобщо за номинации за премиер, оставаме с желание да водим разговори с оглед на отговорността, която можем да носим, не заради самото управление“, посочи Биков пред Nova.

Той подчерта, че ГЕРБ е била готова да бъде опозиция, но партиите, които е трябвало да направят кабинет в 46-ия парламент са се провалили.

„Те (партиите на протеста, бел. ред.) не ни позволяват да сме в нормална ситуация на опозиция. Викат „Ние няма да управляваме, ама и вие няма“, възмути се Биков.

Кандидат-депутатът отправи критика към действията на служебното правителство. Една от причините – спрените пари към фирмите, строящи пътищата.

"Протестът нещо лошо ли е? Нали цяла година обяснявахме, че това е гражданското общество. Ето, и това е гражданското общество. Ние нямаме наши хора в протеста. Единственото, което правим, е да мислим какво ще се прави след 14 ноември. Как така не се случи при нас да свършат тези пари през октомври?", запита той.

"Имаше сравнително подредена ситуация", настоя Биков, коментирайки, че кризите са създадени от управлението на служебния кабинет.

По думите му не става ясно и защо се е прибягнало до актуализацията на бюджета, без да се предвидят високите цени на тока.

Биков подчерта и забавяне на Плана за възстановяване.

По темата със списъка "Магнитски" той посочи, че няма представа дали ще има хора, свързани с ГЕРБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пожар горя в COVID отделението на болница в Русе

Пожар е избухнал тази нощ към 4 ч. в една от стаите на COVID отделението на УМБАЛ „Медика Русе“. Инцидентът е причинен от пациентка на двоен източник на кислород, която е свалила маската си, след което взела запалка, за да търси изтърван предмет под леглото. Близостта на огъня до кислорода […]