Томислав Дончев: България не е зависима от европейските пари

NetNews

Има едно устойчиво клише, че европейските пари са извор на благосъстоянието за новите държави членки, което е невярно. Имаме друго клише, че икономиките, включително на България като относително нова държава-членка, са тотално зависими от европейските пари. Това също е невярно. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на онлайн дискусия, посветена на финансовата рамка на Европейския съюз (ЕС) за следващите 7 години.

Той обясни, че бюджетът на ЕС ще бъде рекорден – с близо 80% по-висок или в размер от над 1,8 трилиона евро. Дончев добави, че парите ще бъдат разделени на различни инструменти с различен срок на прилагане, като така ще се наложи държавите-членки да използват едновременно тези инструменти с различни нюанси на използване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КЕВР се запознава с мотивите на съда защо решението ѝ е незаконно

Във връзка с решение на Върховния административен съд от 8 декември 2020 г., с което окончателно се отменя решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) от 7 април 2017 г. за изменение на пределните цени на топлинната енергия и на преференциалните цени на електрическата енергия, считано от 7 […]