Томислав Дончев: Не ГЕРБ е подал сигнала до ОЛАФ за джиповете на МВР

NetNews

Не ГЕРБ е подал сигнала до ОЛАФ за джиповете на МВР, ОЛАФ не работи с политически партии, заяви в „120 минути“ по бТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той добави, че страната ни може да обжалва искането на ОЛАФ за връщането на парите за джиповете, но първо трябва детайлно да се прегледа документацията.

Дончев заяви, че е рано да се каже кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, а на шега допусна, че Румен Радев е обявил кандидатурата си за втори мандат толкова рано, за да изземе инициативата от Александър Томов.

„9 месеца преди президентските избори този анонс (за повторната кандидатура на Румен Радев) за поста ми е малко странен. Според мен е маневра в сложните отношения между президентството и БСП”, каза още Дончев. Той допълни, че е много рано да се каже кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президентските избори и не отхвърли възможността това да е жена.

Томислав Дончев обясни, че България е на последно място в Европа по темпове на ваксиниране, защото масово в другите страни се поставят като първа доза всички получени ваксини, а у нас се заделя и втората доза, защото това бил правилният начин според специалистите. „Локалните представители на една компания нямат никакво отношение към договарянето на ваксини на европейско ниво“, каза Дончев в отговор на въпрос дали България не е поръчала най-много от ваксините на AstraZeneca, защото представител за страната ни на тази фирма е майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ирина Флорин посочи съставките на успеха

„Имам страхотен бекграунд, стъпила съм на страхотни изживявания, имала съм и имам срещи с един от най-талантливите композитори, автори на текстове, музиканти“. Това сподели пред БНР Ирина Флорин, която празнува рожден ден и подготвя концерт за 14 февруари. Тя призна, че не обича да прави равносметки, „защото няма равни сметки“. […]