Томислав Дончев: Радев е опасен за демокрацията

NetNews

Не е незаконно политиците да имат офшорки, а дали е морално вече обяснението става малко по-сложно. В ушите на хората това, че някой притежава офшорка почти винаги означава, че крие пари. Това сподели заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на бТВ във връзка с новината, че Николай Младенов е името на втория български политик, замесено в аферата със списъците "Пандора".

"Странен ми беше призивът на президента към службите. Той е едноличен господар на всички служби, така че да ги накара да си вършат работата, а не да ги призовава от телевизията'', каза още той.

Много се надявах някой да ми направи офшорка, за да ми навреди, но за съжаление нямам такава, добави Дончев.

Той отхвърли обвиненията на вътрешния министър, че партията участва в търговия с купуването на гласове.

ГЕРБ не купува гласове на избори. Г-н Рашков е част от предизборния процес и той цели да ни навреди. Искам да напомня, че за стотиците подслушвания още не са предоставени никакви доказателства, същото е и с купуването на гласове, обясни Дончев.

На въпрос защо от ГЕРБ решиха да подкрепят кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, вместо да издигнат собствена, зам.-председателят на партията разясни, че "партийният кандидат би политизирал вота".

"От това имаме най-малка нужда, и без това имаме достатъчно разделителни линии в обществото'', посочи бившият вицепремиер.

Относно решението на ГЕРБ да подкрепи Лозан Панов при евентуален балотаж между него и Румен Радев, Томислав Дончев го оправда с обстоятелството, че "настоящият президент е опасен за демокрацията", като все пак допълни, че едва ли ще се стигне до такъв балотаж.

Дончев: Ако проф. Герджиков не отиде на втори тур, ще подкрепим Панов, но няма да се стигне до там

За предстоящия парламентарен вот Дончев посочи, че "да бъдем първи е едно добро начало", а що се касае за бъдещи коалиции уточни, че това ще зависи от парламентарното присъствие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полицията конфискува чисто ново Lamborghini след като собственикът му го управлявал с 236 км/ч

Собственик (вече бивш) на Lamborghini Huracan може да се похвали с рекорд за най-малко време за притежание на Lamborghini след като полицията в Дания конфискува автомобила му поради превишаване на скоростта. Това се случва през месец март тази година, а луксозната кола скоро ще бъде продадена на търг. Историята започва […]