„Топ Гън: Маверик“ е най-касовият филм на Том Круз

NetNews

Хитът на режисьора Джоузеф Косински „Топ Гън: Маверик“ събра 902 милиона долара в боксофиса за по-малко от месец и се превърна в най-касовия филм с участието на Том Круз, съобщава „Дедлайн“.

Най-печелившият филм на Круз досега бе „Мисия: Невъзможна: Разпад“ от 2018 г, който реализира 791 милиона долара в боксофиса.

От 901,9 милиона долара, които новият филм спечели от 18 май, 475 милиона долара са приходи от кината в САЩ и 427 милиона от публиката извън Съединените щати.

Блокбъстърът е най-популярен във Великобритания (72 милиона долара), Япония (44 милиона долара), Австралия (41 милиона долара), Франция (35 милиона долара) и Германия (21 милиона долара).

До началото на следващата седмица „Топ Гън: Маверик“ има всички шансове да достигне границата от 1 милиард долара.

Премиерата на „Топ Гън: Маверик“ се състоя на кинофестивала в Кан, където Том Круз получи почетна награда „Златна палма“, а на представянето в Лондон специално присъствие отбелязват принц Уилям и съпругата му Кейт.

Хитовият филм от 80-те години на миналия век превърна Том Круз във филмова звезда. Първоначално той отхвърля ролята, но през 1986 г. хонорар от 1 милион долара, го убеждава да приеме предизвикателството.

Продължението на „Топ Гън“ на Тони Скот от 1986 г. трябваше да бъде пуснато през лятото на 2020 г. Маркетинговата му кампания започна още през юли 2019 г. Пандемията обаче се намеси и разпространението му беше отлагано няколко пъти.

Бюджетът на „Топ Гън: Маверик“ е 152 милиона долара.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мартин Димитров: От опозицията държат се като партизани

„Ние сме в ситуация на тежки кризи и това, което в момента се случва – да бъде свален кабинетът в ситуация на война, сериозни проблеми с цените на енергоресурсите, крайно безотговорно е, защото не сме приели бюджета. От опозицията държат се като партизани, бягат от заседанията и се крият. Да […]