Торта „Шоколадова сладост – „Петъчна рецепта на Ямболската гимназия по туризъм”

NetNews

В празничния Ивановден едно сладко изкушение попълва „Петъчна рецепта на Ямболската гимназия по туризъм”. В рубриката представяме как се приготвят ястия по рецепта, проверена и препоръчана от ПГТ „Алеко Константинов” – Ямбол. Преподаватели и ученици споделят професионалните си познания в кулинарното изкуство. Днешното им предложение е за едно колкото екзотично, толкова и познато ястие – хумус. Тортата с красноречивото име „Шоколадова сладост” е приготвена от Жанет Ганева от 8А клас.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Тортата „Шоколадова сладост” 

Необходими продукти:

Блатове за торта

Бисквити (целувки)

Крем за торта – съставки: 500 мл прясно мляко, 200 гр. Захар, 1 ч.л. ванилия, 50 гр. Брашно, 4 жълтъка. Смесете жълтъците заедно със захарта, ванилия и брашното, докато получите хомогенна смес. Затоплете млякото до кипване, след това го изсипете в сместа и разбъркайте добре. След това нагрейте сместа, докато кипне и се сгъсти, като бъркате непрекъснато.

Еклеров крем – съставки: 500 мл. прясно мляко, 2 яйца, 3 с.л. брашно, 75 гр. Масло, 6 с.л. захар, пакетче ванилия. От захарта, брашното и яйцата се прави каша и се добавя във врящото мляко с постоянно бъркане до получаване на не много гъста хомогенна смес. Маха се от огъня и се добавя маслото и ванилията.

Начин на приготвяне:

Като цяло това е лесна за приготвяне торта. Първо поставяте един блат върху който слагате предварително направения еклеров крем. След това си начупвате бисквити по желание и наръсвате отгоре, като повтаряне това в зависимост колко блата имате. На най-горния блат слагате крема за торта така че да не се виждат блатовете. Разтапяте шоколада и заливате тортата с него . Украсявайте по свой вкус.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

COVID карта на Балканите: Драстичен ръст на новите случаи в страните

Драстично увеличаване на случаите на коронавирус отчитат повечето балкански страни през последната седмица под влияние на все по-разпространения вариант Омикрон. Някои от държавите на Балканите тази седмица поставиха абсолютните си рекорди по брой на новозаразените с COVID-19 от началото на пандемията, а някои съобщиха за появата на т.нар. флурона – […]