Тошко Йорданов на разпит в Софийска градска прокуратура заради натиска върху министър Йоловски

NetNews

Тошко Йорданов от ИТН се яви на разпит в Софийската градска прокуратура. Причината са твърдения на министъра на електронното управление Александър Йоловски, според които му е упражняван натиск, съобщават от БТА.
Часове преди първия тур на изборите на 29 октомври министърът заяви на председателски съвет в Народното събрание, че му е бил оказван натиск от Кирил Петков и Божидар Божанов. За случая разказа самият Йорданов, а пред журналисти допълни, че пред разследващите ще каже същото, което каза и в деня след председателския съвет.

Йорданов заяви още, че на срещата са присъствали вицепремиерът Мария Габриел, членове на Централната избирателна комисия и представители на всички парламентарни групи, с изключение на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Доживотен затвор за украинец, който е помагал на руските сили да нанесат ракетни удари в Харков

Доживотен затвор за украинец, който е помогнал на руските сили да нанесат ракетни удари по сградата на Харковската областна администрация и по други обекти в Харков, предаде украинската новинарска агенция Укринформ, която се позовава на Украинската главна прокуратура. Мъжът е роден в Харков и е признат за виновен от съда […]