Тошко Йорданов: Поканата на БСП за обсъждане бюджета е напълно безсмислена

NetNews

Поканата от БСП за обсъждане на бюджета е политическо говорене за цвят и е напълно безсмислена. Това заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в кулоарите на Народното събрание. „Мястото за обсъждане на бюджета е бюджетната комисия. Нито аз, нито Корнелия Нинова няма да решаваме бюджета, защото не сме експерти“, категоричен бе той.

По думите му от „Има такъв народ“ абсолютно се доверяват на финансовите си експерти.

„Това, което се решава в бюджетна комисия, после се гласува в зала. Толкоз“, отсече Йорданов.

Той добави, че могат да вземат решение само за президентските избори, а дали ще бъдат 2 в 1, ще решава самият Радев.

Вчера БСП изпрати покани до ИТН, ДБ и ИБГНИ за „сериозни и отговорни разговори за актуализацията на бюджета“.

„Нека без партийна ревност и претенции за лидерство постигнем съгласие за повишаване на доходите, в това число преизчисляване на пенсиите, за набавяне на необходимите лекарства за болниците и заплащане труда на медиците на първа линия, за компенсаторни мерки за икономиката, работниците и самоосигуряващите се лица, за помощ на структурите на МВР и МО за опазване на границите от нелегални мигранти. България има нужда от стабилност, а българските граждани от работещи за тях решения. Разчитаме на разум и държавническо мислене“, призова лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Не са оглеждани терени и не е коментирано строителство на нов бежански център край Елхово, обяви областният управител за NetNews

Към момента не е коментирано строителство на бежански център в Елхово, не са оглеждани терени, няма нищо ново и обезпокоително – това увери областният управител на Ямбол Георги Чалъков в отговор на въпрос на Netnews. Припомняме, че в изказване на 12 август служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви: „Постепенно бежанските центрове в България започват да изпълват своя капацитет. Имаме готовност за включване в действие на други такива центрове за настаняване на мигранти. Те се намират предимно в Югоизточна България” и поясни че става дума за района на Елхово. Предвижда ли се изграждането на нови миграционни центрове и на кои места пък бе въпросът, поставен на 19 август на вниманието на министър Рашков от народните представители от ИТН Златомира Мострова и Мария Петрова. Полагащият се писмен отговор все още не е даден.