Тошко Йорданов: Татяна Дончева е убеждавала Радостин Василев да разцепи ИТН

NetNews

На 12 август зам.-председателят на парламента Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 17:30 ч. отива в офиса на депутата от ИТН Радостин Василев, за да го убеждава да разцепи групата на партията и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство.

Това каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йораднов в предаването "Студио Хъ" по телевизията "7/8 ТВ". Преди дни Дончева категорично отрече обвиненията и ги нарече "смехотворни".

"Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, с която се познавах бегло преди това, защото тя е наказателен адвокат на клиенти, на които аз съм граждански адвокат. Познавахме се професионално, но не и лично. Потърси ме 2-3 пъти по телефона, среща ме в Народното събрание и ме помоли да се видим на дискретно място. Съответно аз веднага ти споделих (б.р. на Тошко Йорданов)", разказа Василев.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви преди дни, че Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме" е предлагала 500 хил. лв. на представител на партията на Слави Трифонов в опит да я разцепи. Според Йорданов идеята на Дончева била той да получи парите, ако се съгласи да стане министър при евентуално даване на третия мандат на "Изправи се БГ. Ние идваме".

Тогава Татяна Дончева отговори по следния начин: "Тошко Йорданов по БНР се опита да постави поредния си цирков сюжет по африкански. Твърденията му, че съм предлагала 500 000 лева на техни депутати да се разцепят от групата на ИТН и да ги правя министри, са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места в правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Тошко Йорданов се опитва да внуши, че имам милиони в чекмеджето, за да давам на някого да става министър, за да краде. Парите от чекмеджетата не са при мен, а при други, включително и при спонсорите на ИТН".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ивелина Берова: Има две Българии

"Има две Българии – на селото, което постепенно обезлюдява, и на града, където хората отиват да търсят работа и имат светски живот. Въпреки че всяко населено място сигурно е отделна България". Това каза пред БНР Ивелина Берова, пътуващ фотограф. "В моите срещи в българските села погледът е насочен отвъд проблемите, […]