Тревога в Шанхай! На посетители на „Дисниленд“ е било наредено да си останат вкъщи

NetNews

На редица жители на Шанхай е било наредено да си останат вкъщи и да се подложат на задължително тестване, докато властите се опитваха да проследят контактните лица, свързани с жена с позитивен тест за ковид, посетила „Дисниленд“ в града, което предизвика неговото затваряне вчера, предаде Ройтерс.

Увеселителният комплекс „Дисниленд“ в Шанхай вчера внезапно затвори врати и забрани на всички посетители да си тръгнат преди да бъдат тествани за вируса, което отне часове. Няколко жители на града заявиха пред Ройтерс, че са били уведомени, че те и децата им трябва да си останат вкъщи, ако са посетили „Дисниленд“, и им е било наредено да се тестват всеки ден през следващите три дни. Градските власти обявиха, че увеселителният комплекс е бил затворен, след като 31-годишна жена, която го е посетила през последните дни, е дала положителен тест за вируса.

Междувременно в град Чжънчжоу в централната част на Китай компанията производител на телефони „айфон“ – „Фокскон“ – обяви, че рязко ще увеличи бонусите, за да спре напускането на работници, разтревожени от ограниченията, въведени заради коронавируса в местния завод. „Фокскон“ е една от най-големите корпорации, засегнати от суровите ограничителни мерки в Чжънчжоу – голям логистичен център. На 13 октомври компанията постави своите 200 000 работници в завода в „затворен цикъл на управление“ (официален термин за служители, които живеят на работното си място и нямат външни контакти), което предизвика оплаквания от страна на служителите и накара много от тях да напуснат.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Рефер-енд-ум

Коментар на Ивайло МИХАЙЛОВ Днес ме поканиха в нова Фейсбук-Група – „За референдум против присъединяването към ЕВРО-зоната”. И си позволих да им напиша този отговор: Благодаря за поканата да се присъединя. За съжаление ще откажа. Живея в Германия, значи взимам заплата в ЕВРО, а дъщеря ми е студентка в СУ […]