Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия – извратено е

NetNews

Партията, която получава най-много пари от държавните субсидии към днешна дата, е политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева. Това заявява лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост в социалната мрега и допълва, че то няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната” се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември.

Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на “Продължаваме промяната”, на база на получените от обединението гласове на последните избори. Загадка е защо анонимните социалдемократи са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки – “Волт” и “Средна европейска класа” са получили по 35 хиляди лева, коментира Трифонов.

Разбирам, че това е въпрос на предварителна коалиционна уговорка, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. Това си е тяхна работа и не ме интересува. Няма как обаче да не отбележа, че това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас, посочва той

Анонимна партия, без нито един депутат, само за 47 дни получава 637 хиляди лева партийна субсидия. Това наистина е нелогично, неморално и извратено.

По думите му пак само за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, същевременно продължава да ползва безплатно два етажа от административната сграда на НДК за свои офиси.

Ще продължа нататък – само за 47 дни ДПС е получила 358 751 лв., а БСП – 267 758 лв.
Трите партии в обединението “Демократична България” са получили 175 659 лв., а “Възраждане” “патриотично” е взела 134 209 лв.

Това са солидни финансови инжекции, с които партиите могат да издържат партийни телевизии, да купуват къщи на лидерите си, а като дойдат избори – да купуват гласове.

Сигурно ще попитате за “Има такъв народ”. “Има такъв народ” е единствената българска партия в момента, която изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум, и която взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така за въпросните 47 дни “Има такъв народ” получи 32 843 лева, посочва Трифонов.

Той пресметна, че в момента финансирането на партиите струва 50 хиляди лева на ден, защото субсидията е 8 лева на глас.

“Има такъв народ” безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция, за да се решават всички кризи, надвиснали над страната, за да сте спокойни вие, българските граждани, и за да стоят ГЕРБ и ДПС далеч от властта. Въпросът с партийните субсидии обаче най-после трябва да бъде решен. При гласуването на “Бюджет 2022” “Има такъв народ” отново ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна субсидия, заявява лидерът на ИТН.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Какво се случва, ако ядете по 1 пъпка карамфил на ден?

Съществуват толкова много продукти, чиито ползи и свойства не познаваме достатъчно добре. Един от тях е любимата на куп домакини подправка карамфил. Знаете ли, че употребата ѝ не се ограничава само до кулинарията? Карамфилът всъщност често се използва и за лечение, пише jenata.blitz.bg. Полезните за здравето свойства на карамфила Карамфилът […]