Трогателно: Това го умее само футболът!

NetNews

Вероятно сте срещали тази снимка из социалните мрежи. Възможно е и да я виждате за пръв път. Възрастна двойка на трибуните на футболен стадион. С фланелки, шалчета и безрезервна подкрепа към любим отбор. Те са Ихсан и Мюмтаз – превърнали са се в едни от най-емблематичните фенове на турския клуб Фенербахче. През годините нито дъжд, нито пек, нито разочароващо представяне на отбора ги е спирало да бъдат там, на стадион "Шюкрю Сарачоглу". Там, където за всички те са чичо Мюмтаз и леля Ихсан.

Снимката на двойката обиколи света, след като през 2013 г., когато Мюмтаз си замина от този свят на 88-годишна възраст, подкрепяйки отбора до последно, но съкрушената му съпруга Ихсан спази традицията и продължи да гледа мачовете на турския гранд сама.

В продължение на десетилетия двамата посещават всички домакински мачове на Фенербахче. Фенове са на "жълтите канарчета" още от ученическите си години. Първо ходят на футболните срещи поотделно. После се запознават и привързаността към Фенербахче се превръща в една обща любов.

През 2019-та обаче, здравословното състояние на Ихсан все по-често я лишава от удоволствието да бъде на стадиона. Тя е в болница, прикована към инвалидна количка. Въпреки че е далеч от отбора на сърцето си, шалчета, снимки и тениски на любимия Фенербахче са навсякъде около нея, за да ѝ напомнят за магията на играта. Точно в този момент "жълто-сините" решават отново да ѝ покажат, че един от най-верните им привърженици никога няма да бъде сам!

Двамата са преподаватели по математика, а, между алгебрата и геометрията, учителите пътуват за почти всеки домакински мач от дома си във Фатих до стадион "Шюкрю Сарачоглу".

След като се пенсионират застават още по-плътно зад отбора си. Превръщат се в едни от най-верните фенове на тима и със сигурност в двойката, символ на клуба.

До 4 декември тази година, когато бе тъжен ден за Фенербахче. 7 години, след като чичо Мюмтаз отлетя, отново през декември, леля Ихсан полетя също, за да се срещнат там някъде отново. Да се обичат и да подкрепят заедно любимия си отбор.

Това е и причината турският клуб реши да постави силуета на двамата на една от трибуните на "Шюкрю Сарачоглу" като свидетелство, че ще останат завинаги в техните сърца. Защото това го умее само футболът.

Решението на Фенербахче получи куп позитивни реакции не само в Турция, а и по света.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Безлов: Прави впечатление огромната разлика в смъртността

„Има лек спад на новозаразените с коронавирус и на смъртните случаи, с цялата условност, която стои при един такъв извод. През последната седмица най-зле беше ситуацията във Варна, в Бургас, в Ямбол, а най-добре в Кърджали и в Търговище, говорим колко са диагностицирани на 100 000 души население. При София […]