Тръгва помощта за затворените бизнеси

NetNews

До 20 януари се удължава срокът за кандидатстване за финансова подкрепа за микро, малките и средни предприятия, предоставяна от Националната агенция за приходите, съобщи говорителят на агенцията Росен Бъчваров.

По схемата са осигурени общо 156 милиона лева чрез оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, като компаниите могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ между 10% и 20% от оборота им от 2019 година за месеците, в които дейността е била ограничена заради пандемията.

Тъй като се очаква обнародването на законови промени, от приходната агенция призовават да се изчака с кандидатстването по програмата. Ако компания има желание да го направи по-рано, ще трябва да бъдат направени по-сериозни проверки, обясни говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

В момента текстовете са за задължения към хазната, а не само за тези, установени при ревизия. Право на помощ имат бизнеси, чиято дейност е изцяло или частично ограничена заради пандемията от COVID-19.

Безвъзмездната помощ може да се използва и за възнаграждения на служителите, обясни още Бъчваров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Криза край Ламанша! Джонсън е разговарял с Макрон за облекчаване на транспортния хаос

Британският премиер Борис Джонсън заяви след среща на Комитета за крисизни ситуации „Кобра“ -че е имал имал ползотворен разговор с френския президент Еманюел Макрон за облекчаване на транспортния хаос, след като Франция затвори границата си за 48 часа заради предполагаемия нов щам на коронавируса. Над 40 държави забраниха пътуванията от […]