Тръгна делото за заличаване на „Възраждане“

NetNews

Софийският градски съд даде ход на делото за прекратяване на регистрацията на партията на Костадин Костадинов "Възраждане", предаде Българската национална телевизия. То е образувано по искане на Софийската градска прокуратура, в което се твърди, че сред учредителите има записани хора, които са били починали преди провеждането на учредителното събрание, както и такива, които не са присъствали.

Преди началото на делото привърженици на "Възраждане" се събраха на протест пред Съдебната палата, който се пренесе и пред съдебната зала. В съда се явиха трима от призованите шестима свидетели. По време на разпит от служители на ДАНС те заявили, че не са присъствали на учредителното събрание на партията. В съдебната зала обаче обясниха, че когато са разпитвани били в шок, а по-късно си спомнили, че участвали в събитието в читалището на град Плиска на 2 август 2014 г.

Лидерът на "Възраждане" твърди, че негови привърженици са призовавани на разпит за злоупотреба с лични данни, а били питани за учредяването на партията.

"Оказан е изключителен психологически тормоз върху учредители на нашата организация. Ходили са и са разпитвали възрастни хора и са им казвали реплики от сорта: "Взели сте едни пари преди 6 години, сега ще си платите", каза Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане".

Според прокуратурата обаче сред учредителите има записани хора, които били починали няколко месеца преди учредяването на партията. Други били извън България в деня на събитието, а трети въобще не подозирали, че са присъствали на събитието.

Съдът отново призова на следващо заседание в началото на февруари свидетелите, които не се явиха днес. Отхвърли искането на адвокатите на партията да бъдат разпитани посочени от тях 71 учредители на "Възраждане".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 01.12.2020 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Последният месец на тази толкова необикновена година е вече в ход. За вас не беше много лека и спокойна, но пък дано ви е донесла повече знания и разбиране. А днес, просто поемете дълбоко въздух и действайте. Все пак това е нещото, което най-добре ви се […]