Тръмп вече играе грубо! Притиска губернатора на Джорджия за изборните резултати

NetNews

Президентът Доналд Тръмп напразно се опита да накара губернатора на Джорджия да свика специална сесия на щатското Законодателно събрание за обсъждане на резултатите от президентските избори в щата.

Тръмп и губернатор Брайън Кемп са разговаряли по телефона вчера само часове преди Тръмп да се яви на митинг във Валдоста, Джорджия. Той поискал от Кемп да свика извънредната сесия, окето губернаторът отказал, предаде Асошиейтед прес, като цитира представител на щатските власти.

Източник от Белия дом потвърди информацията, разпространена първо от "Вашингтон пост", предава БТА.

Според туит от губернатора Тръмп освен това поискал от него разпореди одит на подписите върху пликовете с бюлетините, подадени по пощата в щата на президентските избори. Кемп написа в Туитър: "Както казах на президента тази сутрин, аз публично призовах за одит на подписите три пъти, за да се възстанови доверието в нашия изборен процес и да се гарантира, че са преброени само законни гласове".

Но препоръката е всичко, което губернаторът може да направи – той няма власт да заповяда такъв одит, отбелязва АП и напомня, че одит беше иницииран от щатския секретар Брад Рафенспъргър и той доведе до пълно повторно преборяване на ръка, което потвърди победата на Джо Байдън в щата.

Вотът в Джорджия беше удостоверен в полза на Байдън и потвърден от щатските републикански изборни служители като справедливо произведен и преброен.

Тръмп отговори на Кемп в Туитър, като заяви: "Но вие така и не постигнахте верификация на подписите! Вашите хора отказват да направят това, което искате от тях. Какаво крият? Поне незабавно поискайте Специална сесия на Законодателното събрание. Това можете лесно да направите, и то веднага".

Туитът беше качен, докато Тръмп напускаше Белия дом, за да замине за Джорджия, където Републиканската партия води кампания, за да спаси мнозинството си в Сената. Републиканците се надяваха, че президентът ще посвети енергията си на убеждаването на техните привърженици да гласуват на двата балотажа в щата на 5 януари, в които сенаторите Дейвид Пердю и Кели Лофлър се опитват да се преборят с демократическите кандидати Джон Ософ и Рафаел Уорнък и да запазят Сената под републикански контрол.

Но остава отворен въпрос дали първият следизборен политически митинг на Тръмп ще бъде мисия да помогне на партията си или на себе си. Републиканците биха искали той да се фокусира върху вота на 5 януари и да насърчи техните избиратели да гласуват, но се тревожат, че той подклажда толкова много подозрение към изборите в Джорджия, че избирателите ще решат, че системата е манипулирана и няма да гласуват на двата балотажа, пояснява АП.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Професор Балтов: С ваксините се случва революция!

„Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е революционно. Свидетели сме как буквално за по-малко от година, нещо, което в началото не смятахме, че е възможно да стане, т.е. да има ваксини, в края на тази година ще го има и те ще започнат да се поставят в началото […]