Тръмп е планирам ракетни удари по Мексико

NetNews

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е проучвал възможността за ракетни удари по нарколаборатории в Мексико, пише New York Times, позовавайки се на предстоящо издаване на книга с мемоари на бившия шеф на Пентагона Марк Еспър. Той твърди, че Тръмп поне два пъти го е питал през лятото на 2020 г. дали американската армия може да „удари с ракети по Мексико, за да унищожи лаборатории за наркотици“. Според автора на книгата, Тръмп е бил изключително недоволен от голямото количество наркотици, които се вкарват през южната граница и е заявил, че мексиканските власти не контролират собствената си страна.

„Просто ще изстреляме няколко ракети Patriot, никой няма да разбере, че сме ние“, е казал Тръмп в отговор на възраженията срещу бомбардировките.

Еспър припомня, че би приел подобен план за шега, ако не е бил погледнал Тръмп в лицето в този момент.

Според вестника, книгата на Еспер „Светата клетва“ трябва да излезе на 10 май. Бившата министърка, уволнена от Тръмп веднага след загубата на президентските избори през 2020 г., преди това я позиционира като „пълна и неподправена история“ на американската нация, „особено в нейните трудни периоди“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тръмп е планирал ракетни удари по Мексико

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е проучвал възможността за ракетни удари по нарколаборатории в Мексико, пише New York Times, позовавайки се на предстоящо издаване на книга с мемоари на бившия шеф на Пентагона Марк Еспър. Той твърди, че Тръмп поне два пъти го е питал през лятото на 2020 […]