Туристи се напиха и заспаха заклещени в Айфеловата кула

NetNews

Евакуираха пияни американски туристи от Айфеловата кула, предаде БГНЕС.

Двама американски туристи са били открити да спят в Айфеловата кула, след като се заклещили, защото са били мъртво пияни. Двамата мъже са открити от охранители в ранните часове на деня вчера, съобщи парижката прокуратура. Те платили, за да се качат на парижката забележителност в неделя около 22:40 ч. местно време и прескочили бариерите за сигурност, докато се спускали надолу, съобщи полицията. Те са били открити в зона, която обикновено е затворена за посетители, между второто и третото ниво на кулата.

Мъжете „изглежда са се заклещили заради това, че са били много пияни“, заявиха от парижката прокуратура пред АФП.

Специализирано подразделение на пожарната за спасяване на хора от височини е изпратено да извади мъжете, съобщи агенцията.

Обичайният час на отваряне – 09:00 ч., се забавил заради откриването на пияната двойка.

Те не са представлявали никаква заплаха, заявиха от публичния оператор на Айфеловата кула.

Това се случва, след като в събота две бомбени тревоги в кулата наложиха паметникът да бъде евакуиран два пъти в един и същи ден.

Френската полиция започна разследване, след като фалшивите бомбени заплахи бяха отправени чрез публикации в сайт за игри и платформа за онлайн контакт между граждани и полиция.

Айфеловата кула е построена през 1880 г. и е висока 300 м. Тя е привлякла 5,8 млн. посетители през миналата година.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Китай и Беларус със съвместни военни учения

Според информация от близък до президентството в Минск Telegram канал „Пул первого“, Беларус и Китай планират да проведат съвместни военни учения през следващата година. Това съобщение идва във връзка с посещението на китайския министър на отбраната Ли Шанфу в Минск. Отбелязва се, че към настоящия момент държавният глава на страната […]