Турция върна в Афганистан 227 мигранти, влезли незаконно в страната

NetNews

Турски официални представители съобщиха, че 227 афганистански граждани, които са влезли нелегално в Турция, са били върнати в неделя с полет в Афганистан, предаде Анадолската агенция.

Агенцията отбелязва, че усилията на правителството за борба с нелегалната миграция продължават, а нелегалните мигранти са задържани за кратко в центрове за репатриране преди да бъдат върнати в страните по произход.

Местната служба за миграция съобщи, че самолетът с афганистанските мигранти е отлетял от окръг Малатия (Източна Турция) към столицата на Афганистан Кабул.

След възобновяването на чартърните полети от летището в Малатия, най-малко 681 нелегални мигранти са били върнати в Афганистан, посочва Анадолската агенция.

Турция е ключова транзитна точка по пътя на търсещите убежище и на мигрантите, които искат да достигнат Европа, за да започнат нов живот, бягайки от войни и преследване. Турция е приела четири милиона бежанци – повече от всяка друга държава в света, и предприема нови мерки за сигурност по границите, за да предотврати нов приток на мигранти, посочва Анадолската агенция.

В. „Тюркие“, цитиран от ТАСС, съобщава днес, че Турция планира да върне 1,5 милиона бежанци в Сирия през следващите 15-20 месеца. Бежанците ще бъдат изпратени в освободените от терористи райони, пише „Тюркие“. По данни, съобщени на 22 април от министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, в Турция живеят над 3,7 милиона сирийци.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Проф. Чуков: Да кажем "не" на руските амбиции в Черно море

България трябва ясно да се противопостави на руските претенции към Черно море. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS международният анализатор проф. Владимир Чуков. По думите му страната ни трябва да има силна позиция по отношение на голямото предизвикателство – Украйна. „Трябва да се обърнем към нашите […]