Търговци в Пловдив на протест заради забавен с цяла година ремонт

NetNews

Търговци в Пловдив на протест заради забавен с цяла година ремонт

Снимка БГНЕС

Стотици търговски обекти, заводи и жилищни блокове в най-голямата търговска зона на Пловдив са в строителен капан. Причината е ремонт на булевард „Брезовско шосе“, който се извършва по третия Лот на водния цикъл.

След цялостното разкопаване на шосето строителните дейности забуксували и забавянето към днешна дата е повече от 350 дни от крайния срок на изпълнението, което прави близо година.

Търговците, чийто бизнес е изправен пред фалит, събират протестна подписка, а тази сутрин излязоха и на спонтанен протест, съобщава Нова. Над 500 обекта са засегнати.

„Съкратих работниците, не можем да издържаме, защото няма достъп до търговските обекти. Няма начин за работа вече повече от 3-4 месеца“, заяви Радослав Ангелов, собственик на автосервиз.

„Тировете минават по обходен маршрут, но и той е невъзможен, защото е пълно с ями. Клиентите ми спаднаха с 60%“, каза друг протестиращ.

Търговците казват, че са се свързали с отговорните институции, за да питат защо толкова дълго продължава ремонтът, но получили уклончиви отговори.
 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Село преминава 14 пъти от украинско в руско владение и обратно

Жителите на Богородичное в Донецка област на Украйна казват, че украинските и руските сили вече 14 пъти са сменяли владеенето на селото помежду си. Репортерът Борис Сачалко посети и разговаря с някои от едва седемте души, останали да живеят в някогашното голямо селище. Източник Радио Свободна Европа / Уведомете за […]