Търсят лекари за COVID-отделението в Елхово, заплатата е над 5 000 лв.

NetNews

Над 5000 лева месечно възнаграждение предлага ръководството на общинската болница в Елхово на лекари, които се съгласят да работят в COVID отделението на лечебното заведение, предаде БНР. В момента секторът там не приема пациенти, поради липса на медици.

Болницата търси, чрез официално поместена обява на своя сайт, двама лекари със специалност вътрешни болести и втора специалност – пулмология, нефрология или кардиология. Основната месечна заплата, която предлагат от болницата е 4000 лв. плюс допълнително възнаграждение от по 1 процент за всяка година признат трудов стаж. Към сумата се прибавят и 1000 лв. за работа на първа линия.

Обявени са 5 места за медицински сестри, като там възнаграждението достига до 3500 лева, както и 5 места за санитари с месечна заплата около 2500 лева.

Елховската болница е една от малкото общински болници в страната, които са финансово стабилни, а през последните години са на печалба. Разполага и с модерна техника, но големият проблем е липсата на медицински персонал.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

5 признака, че той е луд по теб

От известно време насам сте подвластни на едно леко странно усещане – може би сте малко изнервени, стомахът ви се свива, а на моменти усещате необяснима еуфория. С две думи, тръгнали сте по пътя на влюбването и се сблъсквате с тези състояния, единствено когато Той е наоколо. Тези емоции може […]