УАЗ обясни защо все още произвеждат коли от миналия век

NetNews

Генералният директор на автомобилния завод в Уляновск Адил Ширинов призна, че класическите модели "Буханка" и Hunter са автомобили от миналия век, но докато има търсене за тях, компанията ще ги произвежда.

ОТ УАЗ признават, че произвеждат остарели автомобили, но докато има търсене на моделите, познати, като "Буханка" и Hunter , компанията ще продължи да ги прави. Генералният директор на УАЗ Адил Ширинов каза това за портала 73online.

Според Ширинов Уляновският автомобилен завод е в нишата, където има търсене на „автомобили от миналия век“, тъй като има географски райони с ниска покупателна способност. „Можем да се гордеем, че толкова много години произвеждаме това, което се търси.

Докато има търсене, ние ще ги правим ”, казва още Ширинов. Освен това генералният директор на завода разказа за съдбата на така нареченото „руско Prado“. През януари Autonews.ru писа, че компанията е спряла разработването на новото SUV с рама, което трябваше да замени модела Patriot.

„Не затворихме проекта напълно, но сменихме приоритетите в нашата стратегия за развитие, която беше силно повлияна от пандемията и макроикономиката. Можем да потвърдим, че проектът е спрян засега. Преформатирахме нашия план за развитие като цяло, но не затваряме нищо. Разглеждаме много внимателно алтернативни решения “, допълва Ширинов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Кантарджиев: Всички мутации на COVID-19 се покриват от ваксините с изключение на една

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб – проф. Тодор Кантарджиев, увери, че всички мутации на COVID-19 се покриват от ваксините с изключение на една. Това е нигерийската мутация, която се прекарва по леко. Здравните власти в България са в готовност да […]