Уволниха лекарка, отказала да преглежда болни с COVID-19

NetNews

Уволняват дисциплинарно лекар от УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас, съобщава "Флагман". Причина за ситуацията е отказ да преглежда заразени с COVID-19. Лекарят, който е в нарушение на дълга си и е престъпил законите на хуманността, е кардиологът доктор Дюрия Иляз. По думи на служители от лечебното заведение, през последния месец тя била в постоянни конфликти.

„Колегата е постъпила на работа при нас преди два месеца. Имахме достатъчно случаи със заболели от коронавирус, а в национален мащаб епидемията вече се разгаряше. Няма как тя да не е била наясно, че ще се налага да работи с пациенти с такава диагноза”, възмущават се лекари и медицински сестри от болницата, които са подали и сигнал до "Флагман". Пред изданието доктор Иляз е заявила категорично, че няма да коментира темата и, че в момента няма възможност да говори, тъй като шофира, след което е затворила телефона си.

Постепенно лекарката дори спряла да ходи на работа. Колегите ѝ твърдят, че още при първата необходимост от кардиологична консултация на болен с коронавирус, доктор Иляз категорично отказала да влезе в отделението и да свърши работата си. От ръководството на УМБАЛ „Дева Мария” са потвърдили информацията и са посочили, че заради „системни нарушения на трудовата дисциплина и неявяване на работа доктор Иляз е в процедура по дисциплинарно уволнение”. "В тежката ситуация да абдикираш от задълженията си да лекуваш, за нас е недопустимо, защото носим първо отговорност към живота на пациентите и след това, нашата професия е и средство за прехрана", допълнили от лечебното заведение.

Случаят с кардиоложката е прецедент за болницата. До този момент всички лекари, медицински сестри и санитари с готовност и безусловно участвали в битката с коронавируса.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Великобритания смята предложението на ЕС за неприемливо, преговорите продължават

Предложението на ЕС за споразумение след Брекзита "остава неприемливо" за Лондон, според източник от британското правителство, но дискусиите в Брюксел продължават, предадоха световните агенции. Британският премиер Борис Джонсън "ще положи всички усилия в този процес, но той беше пределно ясен: всяко споразумение трябва да бъде справедливо и да отчита фундаменталната […]