Уди Алън определи филма за него и Миа Фароу за „несправедлива атака“

NetNews

Режисьорът и носител на четири награди "Оскар" Уди Алън и съпругата му Сун-И Превин изразиха възмущението си от документален филм на HBO, който засяга появилото се преди десетилетия твърдение, че известният кинодеец е упражнявал сексуален тормоз над осиновената си дъщеря Дилън Фароу, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Телевизия HBO излъчи първия епизод от документалната поредица от четири части "Алън срещу Фароу" в неделя. Сериалът включва обширни интервюта с бившата партньорка на режисьора – актрисата и активистка Миа Фароу, и дъщеря ѝ Дилън Фароу. Те отново повтарят обвинението си, че Алън е тормозил сексуално осиновената си дъщеря през 1992 г., когато тя е била едва седемгодишна.

Продукцията съдържа и нов материал, включително интервюта с хора, които са познавали семейството.

Скоро след излъчването на първия епизод говорител на Уди Алън и Сун-И Превин е направил изявление, в което се посочва, че създателите на документалната поредица "не се проявили интерес към истината".

"Вместо това те са прекарали години в тайно сътрудничество със семейство Фароу и техните помощници, за да сглобят несправедливо нападение, осеяно с лъжи. От десетилетия е известно, че тези обвинения категорично са фалшиви", се посочва в изявлението.

85-годишният Уди Алън многократно е отричал, че е упражнявал тормоз над Дилън Фароу. Режисьорът настоява, че Миа Фароу е изфабрикувала твърдението за посегателство и го е "насадила" в съзнанието на Дилън, след като е научила за връзката му с осиновената ѝ дъщеря Сун-И Превин, тогава 22-годишна.

Алън никога не е бил арестуван или даван под съд по обвинението, отправено за първи път през 1993 г. и разследвано от щатската полиция в Кънектикът, където са живели Миа Фароу и децата ѝ.

В изявлението на Уди Алън и Сун-И Превин се посочва още, че "редица служби" са разследвали обвинението навремето, и "са установили, че в каквото и да е била накарана да вярва Дилън Фароу, над нея никога не е бил упражняван тормоз".

"За съжаление не е изненадващо, че мрежата, която излъчва това, е HBO, която има договор и бизнес отношения с Ронан Фароу. Въпросната калпава продукция може и да привлече внимание, но това не променя фактите", се казва още в изявлението.

Ронан Фароу – син на Миа Фароу и Уди Алън и брат на Дилън, нееднократно се е обявявал в подкрепа на сестра си.

В понеделник Дилън Фароу благодари в Туитър за "несекващата подкрепа" и публикува линк към група, подпомагаща жертви на сексуален тормоз.

"Да кажеш истината е трудно, но се надявам, че всички преживели подобно нещо, които са гледали първия епизод, знаят, че не са сами. Истината е нещо, което не може да бъде променено", казва Дилън.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Азиатска държава разменя медицински сестри за ваксини

Филипините са готови да разрешат на хиляди свои здравни работници, предимно медицински сестри, да работят във Великобритания и Германия, ако двете страни се съгласят да дарят ваксини срещу COVID-19, заяви високопоставен филипински официален представител, цитиран от Ройтерс. Много от работещите в сферата на здравеопазването не приемат идеята на управляващите. „Отвратени […]