Уди Алън определи филма за него и Миа Фароу за „несправедлива атака“

NetNews

Режисьорът и носител на четири награди "Оскар" Уди Алън и съпругата му Сун-И Превин изразиха възмущението си от документален филм на HBO, който засяга появилото се преди десетилетия твърдение, че известният кинодеец е упражнявал сексуален тормоз над осиновената си дъщеря Дилън Фароу, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Телевизия HBO излъчи първия епизод от документалната поредица от четири части "Алън срещу Фароу" в неделя. Сериалът включва обширни интервюта с бившата партньорка на режисьора – актрисата и активистка Миа Фароу, и дъщеря ѝ Дилън Фароу. Те отново повтарят обвинението си, че Алън е тормозил сексуално осиновената си дъщеря през 1992 г., когато тя е била едва седемгодишна.

Продукцията съдържа и нов материал, включително интервюта с хора, които са познавали семейството.

Скоро след излъчването на първия епизод говорител на Уди Алън и Сун-И Превин е направил изявление, в което се посочва, че създателите на документалната поредица "не се проявили интерес към истината".

"Вместо това те са прекарали години в тайно сътрудничество със семейство Фароу и техните помощници, за да сглобят несправедливо нападение, осеяно с лъжи. От десетилетия е известно, че тези обвинения категорично са фалшиви", се посочва в изявлението.

85-годишният Уди Алън многократно е отричал, че е упражнявал тормоз над Дилън Фароу. Режисьорът настоява, че Миа Фароу е изфабрикувала твърдението за посегателство и го е "насадила" в съзнанието на Дилън, след като е научила за връзката му с осиновената ѝ дъщеря Сун-И Превин, тогава 22-годишна.

Алън никога не е бил арестуван или даван под съд по обвинението, отправено за първи път през 1993 г. и разследвано от щатската полиция в Кънектикът, където са живели Миа Фароу и децата ѝ.

В изявлението на Уди Алън и Сун-И Превин се посочва още, че "редица служби" са разследвали обвинението навремето, и "са установили, че в каквото и да е била накарана да вярва Дилън Фароу, над нея никога не е бил упражняван тормоз".

"За съжаление не е изненадващо, че мрежата, която излъчва това, е HBO, която има договор и бизнес отношения с Ронан Фароу. Въпросната калпава продукция може и да привлече внимание, но това не променя фактите", се казва още в изявлението.

Ронан Фароу – син на Миа Фароу и Уди Алън и брат на Дилън, нееднократно се е обявявал в подкрепа на сестра си.

В понеделник Дилън Фароу благодари в Туитър за "несекващата подкрепа" и публикува линк към група, подпомагаща жертви на сексуален тормоз.

"Да кажеш истината е трудно, но се надявам, че всички преживели подобно нещо, които са гледали първия епизод, знаят, че не са сами. Истината е нещо, което не може да бъде променено", казва Дилън.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Азиатска държава разменя медицински сестри за ваксини

Филипините са готови да разрешат на хиляди свои здравни работници, предимно медицински сестри, да работят във Великобритания и Германия, ако двете страни се съгласят да дарят ваксини срещу COVID-19, заяви високопоставен филипински официален представител, цитиран от Ройтерс. Много от работещите в сферата на здравеопазването не приемат идеята на управляващите. „Отвратени […]