УЕФА удари по Левски след мача в Скопие

NetNews

Дисциплинарната комисия към УЕФА се произнесе относно констатираните нарушения по време на мача в Скопие с Шкупи (2:0) от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. „Сините“ са глобени от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на отбора от София, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор, обясниха от „Герена“.

Освен това Левски получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен.

От столичния гранд се обърнаха отново към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу ФК Шкупи в София на 3 август, като призовават да няма прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА.

Ето цялото съобщение на Левски:

Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от 2-ия предварителен кръг на UEFA Conference League 2023/24 „ФК Шкупи“ – „ПФК Левски“ на 27.07.2023 г. в Република Северна Македония, налагайки глоба от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на „ПФК Левски“, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

„ПФК Левски“ получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен.

Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу „ФК Шкупи“ в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Райфайзенбанк" планира да напусне Русия до края на годината

Австрийската банка „Райфазенбанк“ (Raiffeisen Bank), която е най-голямата западна банка, останала в Русия, планира да напусне страната до края на тази година. Това бе обявено от главния изпълнителен директор на банката, Йохан Щробл, както съобщи агенция „Ройтерс“. Въпреки че бизнесът на банката в Русия е изключително печеливш, Европейската централна банка […]