УЕФА ще освободи футболистите за Мондиала в Катар само седмица преди турнира

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Остава почти година до безпрецедентното Световно първенство по футбол в Катар, което ще се играе в ноември и декември 2022 г. Имаме вече и първите официални участници на Мондиала, но новината, която се очаква да разгневи мнозина, е, че УЕФА ще разпусне европейските шампионати само седмица преди началото на турнира, научихме от L'Equipe.

Стартът на Световното е планиран за 21 ноември, а най-ранната дата, от която играчите ще могат да се присъединят към националните си формации, е 14 ноември. Това е само седмица за климатизация и подготовка.

Подобно решение поставя под сериозен въпрос качеството, което ще можем да очакваме от Катар 2022.

Националните селекционери нееднократно са се оплаквали, че имат прекалено малко време за работа със своите избраници, като обичайно те събират съставите си в рамките на седмица-две, докато траят паузите за международните турнири. Сега ще трябва да направят подготовка за най-важното състезание във футбола в рамките на 7 дни преди да се впуснат в официалните мачове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хиновски: Не може Европа да вижда как се огъва индустрията и да няма компенсаторни схеми

"Има такъв народ" е изпратил до правителството писмо с недоволство към европейската енергийна политика. Не може 8 месеца Европа да вижда как се огъва индустрията под натиска на кризата и да няма никакви компенсаторни схеми. Това коментира в "Още от деня" Иван Хиновски, енергиен експерт, депутат от "Има такъв народ" […]