Ужасна контузия за Араухо помрачи успеха на Барселона над Селта

NetNews

Барселона триумфира с 3:1 над Селта Виго, за да препотвърди второто място в класирането, но успехът бе помрачен от ужасната контузия на Роналд Араухо в средата на втората част.

Уругвайският централен бранител сблъска глава със своя съотборник – Гави, опита да възстанови позицията си в центъра на отбраната и след това припадна на терена. Играчи и на двата тима му помогнаха веднага, за да не глътне езика си, а физиотерапевтите миг по-късно поеха нещата в свои ръце, докато линейката влезе на „Ноу Камп“, за да откара Араухо в болница, където бе диагностициран със сътресение. Що се отнася до Гави, той се размина с по-тежките последствия.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>LATEST NEWS | Ronald Araujo has suffered a concussion and has been taken to the hospital to undergo further testing <a href=“https://t.co/XdcgtO2dpn“>pic.twitter.com/XdcgtO2dpn</a></p>&mdash; FC Barcelona (@FCBarcelona) <a href=“https://twitter.com/FCBarcelona/status/1524136470650527744?ref_src=twsrc%5Etfw“>May 10, 2022</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Мемфис Депай междувременно откри резултата в 30′, а Пиер-Емерик Обамеянг добави по един гол в 41′ и 48′, докато Яго Аспас върна едно попадение в 50′.

Надеждите на Селта за нещо от срещата приключиха малко преди инцидента с Араухо, когато Джейсън Мурийо спря непозволено Депай току пред своето наказателно, докато нидерландецът излизаше очи в очи с Матиас Дитуро. Съдията му показа червен картон и оттам насетне мачът просто се доигра.

Барса вече има актив от 72 точки, докато Селта остава с 43. „Келтите“ така или иначе не се борят за нищо друго, освен за честта си в остатъка от сезона.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“und“ dir=“ltr“>??? <a href=“https://twitter.com/hashtag/Bar%C3%A7aCelta?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#BarçaCelta</a> <a href=“https://t.co/0qDCyktgDB“>pic.twitter.com/0qDCyktgDB</a></p>&mdash; RC Celta (@RCCelta) <a href=“https://twitter.com/RCCelta/status/1524112352228036611?ref_src=twsrc%5Etfw“>May 10, 2022</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Румен Гечев: Решението за ембарго на руския нефт ще бъде икономическо самоубийство

Депутатът от БСП Румен Гечев подкрепя правителството да се наложи вето на решението за ембарго на руския нефт, но е убеден, че ЕС няма да вземе общо решение за това. „Проблемът не е само да се спре вноса от Русия и да се осигури внос от други страни. С петрола […]