Ужасяваща катастрофа в Украйна

NetNews

17 души загинаха при катастрофа между автобус и камион за гориво в Западна Украйна, предаде БГНЕС.

Във всекидневното си обръщение към нацията късно снощи президентът Володимир Зеленски заяви, че в западната област Ровно е станал „ужасен пътен инцидент“. „Сблъскали са се автобус, лек автомобил и камион с гориво. Към момента загиналите са вече 17, но е възможно да има и още жертви“, каза Зеленски и изрази съболезнования към хората, загубили близките си при инцидента.

Произшествието не изглежда да е пряко свързано с войната на Русия срещу Украйна, която продължава вече трети месец, а Зеленски не спомена никаква подобна връзка в обръщението си. През последните седмици Русия съсредоточи атаките си върху Южна и Източна Украйна, като понякога нанася удари и по обекти и градове в западните региони, предаде NOVA.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Андрей Гюров: Имаме позиция за залата

„Както знаете вече сме провели много коалиционни съвети, обсъждаме темата и имаме позиция за зала, която да бъде подкрепена от мнозинство, така че да не бъде застрашена сигурността на коалицията и правителството“, заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров пред бТВ. „Знаете, че има три внесени решения – […]