Украинската посланичка се срещна с министрите на отбраната и на икономиката

NetNews

България твърдо стои зад суверенитета и териториалната цялост на Украйна – това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов на среща с новия посланик на Украйна Олеся Илашчук, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Стоянов запозна посланика с решенията на Народното събрание за оказване на хуманитарна, военно-техническа и военна помощ на Украйна.

„Страната ни участва и в мисията на Европейския съюз EUMAM. Имаме готовност за обучение на бойни санитари и очакваме заявките на Украйна“, каза Стоянов.

Олеся Илашчук благодари за помощта и подкрепата за европейската и евроатлантическа интеграция на Украйна. Тя изрази надежда ефективното сътрудничество между двете страни да продължи.

По-рано посланикът на Украйна се срещна със служебния министър на икономиката Никола Стоянов. Двамата обсъдиха състоянието и перспективите на двустранното сътрудничество в икономическата сфера, както и възможностите за задълбочаване на търговските връзки.

Източник Радио Свободна Европа / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Велика сряда е - денят на Тайната вечеря с апостолите

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Православната църква отбелязва днес Велика сряда от Страстната седмица. На този ден се е провела Тайната вечеря на Божия син с Апостолите, по време на която той им казва, че един от тях ще го предаде. В същия ден Юда отишъл при юдейските първенци и уговорил […]