Украинска военна легенда се разкая за извращенията с руски войници (ВИДЕО)

NetNews

„Негодникът Сергей „Чили“ Величко, който се гавреше с руски военнопленници, внезапно прогледна и смята, че това е било грешно. Тежестта на славата на плещите явно притиска. Намерете и унищожете“. Това написа руският журналист Александър Коц.

„В нашето подразделение прострелвахме краката на руските военнопленници. Хората са пленени. Те се предадоха. Те бяха с вързани ръце. Не смятам, че това е правилно и не знам това видео докъде е стигнало“, казва във видеото Величко.

#Украйна Сергей „Чили“ Величко се разкая pic.twitter.com/YSij92kX4l

— Fakti.bg (@fakti_bg) May 2, 2022

Сергей Величко, известен с прякора „Чили“, е роден на март 1994 г. Ветеран е от руско-украинската война, като част от полка Азов, от името, на който участва в ожесточени битки през 2014-2015 г. Съвестно и вярно изпълнява опасни бойни задачи, пише nationalcorps.org. Винаги е готов без колебание да рискува живота си и да обърне рамо на другар, пише за него nationalcorps.org.

Чили е един от лидерите на фанатиците на Харков, които защитиха Евромайдана през 2014 г. Автор е и на световноизвестните песнопения „Путин-Хуйло”.

След завръщането си от фронта се занимава с обществена дейност в града. По време на тази дейност той организира и реализира много проекти за популяризиране на спорта и здравословния начин на живот. Бил е организатор и съорганизатор на безброй спортни турнири и състезания в града и извън него. Има много награди, както от държавни служители, така и от граждани и организации.

Сергей се занимава със социален патронаж на възрастни хора, многодетни семейства, провежда благотворителни дейности и се занимава с сиропиталища и приюти. Той е основател на няколко проекта, включително: самозащита на жените и младежки център за жители на Харков.

С негово пряко участие в Харков са открити безплатна спортна зала за младежи, център за рехабилитация на военните, детски лагер и модерна кросфит зона на един от градските плажове.

Сергей също се бори със социалните язви по тялото на украинската държавност и с представители на проруските банди. По негова инициатива в Харков беше спряна дейността на магазини за алкохол и незаконни хазартни заведения.

Сергей е един от организаторите на хуманитарната мисия след експлозиите на военни складове в Балаклия, по време на която беше създаден координационен щаб. Доброволците осигуриха на хората храна и топли дрехи. Той беше пряк участник в освобождаването на заловените плажове в Безлюдовка, Хотомл и Пересечный, а също така участва в защитата на бизнес предприятия в Занки и Печенежски окръг от нападатели.

Днес се занимава с охранителен бизнес и социални дейности. Сергей е модел за подражание за младите хора и бъдещите поколения.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В Украйна Западът измива срама от Мюнхен и предадената Чехословакия

За да си дадем сметка какво предателство извършват Радев, Янев, Костадинов, Каракачанов, Нинова в момента, трябва да погледнем през призмата на историческия опит, който има Европа със ситуации като днешната. Това коментира във „Фейсбук“ Момчил Петров. Стратегическият момент да бъде спрян един мегаломански проект е при първата агресия. За Европа […]