Украинска депутатка: До няколко седмици може да загубим войната

NetNews

Народният представител в украинската Върховна рада Олександра Устинова предупреди, че ако САЩ не вземат спешно решение за удължаване на военната подкрепа към Киев, Украйна може да загуби войната срещу Русия.

Устинова е разговаряла на икономическия форум в Давос с американски представители и им е казала в прав текст, че трябва да побързат с вземането на решение – в противен случай „Украйна ще загуби войната, ако помощта не пристигне през следващите няколко седмици“, предаде агенция УНИАН.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън в интервю за CNBC каза, че Съединените американски щати са съсредоточени върху това Украйна да има всичко необходимо, за да оцелее през 2024 г. По-специално става дума за одобрението от Конгреса на допълнително финансиране, което президентът Джо Байдън поиска.

Още през 2023 г. Белият дом поиска допълнителна финансова помощ от Конгреса за Украйна и Израел, но молбата така и не беше одобрена. Преди новогодишните празници републиканците излязоха във ваканция без окончателно гласуване. Републиканците твърдят, че американските пари първо трябва да отидат за защита на границите на страната, а след това зад граница.

Очаква се до дни да започват отново разговори по тази тема в Конгреса, но все още не е ясно какво ще е окончателното решение и кога ще бъде взето то. През ноември в САЩ ще се проведат президентски избори.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Владимир Чуков: Хутите в Йемен са част от октоподна мрежа, която създаде Иран

При ударите на САЩ и Великобритания се счита, че е унищожен 30% от военния потенциал на хутите, но този успех е ограничен, защото излизат данни, че те са се възстановили, защото са „част от октоподна мрежа, която създаде Иран“. Това каза арабистът Владимир Чуков в студиото на Bloomberg TV Bulgaria. […]