Украйна: Атакуван е Антоновският мост

NetNews

12 артилерийски снаряда са ударили мост над Днепър през нощта в района на Херсон. Това твърдят руски и украински източници. Въпреки че двете страни се разминават в твърденията си, те потвърждават ударите през нощта.

Руските канали в „Телеграм“ твърдят, че украинските въоръжени сили са нанесли 12 ракетни удара със системата HIMARS. Според ТАСС четирима души са загинали след удар в цивилен мост, като се уточнява, че 11 от снарядите са били свалени от ПВО и само един е ударил Антоновския мост. Това заявява Кирил Стремоусов, който е заместник-ръководител на окупационните власти на Херсонска област, цитиран от ТАСС.

Съгласно друга информация е ударен понтонен мост в близост на Антоновския мост и на него в момента е имало автомобили. Според различни руски източници сред убитите има и деца, а ударът е извършен по време на започналата евакуация от десния бряг на Днепър.

Украински източници потвърдиха ракетните удари, но казаха, че е бил атакуван Антоновският мост, без да дават повече подробности. Украински издания съобщават, че ударът е бил нанесен в четвъртък около 23:00 часа, чути са шест експлозии. „Вероятно по това време по моста са се движили техника и жива сила на руските военни, които активно се преместват на левия бряг на Днепър, пише „Украинская правда“, „Може би има загинали“.

И двете страни разпространяват едно и също видео, записано през нощта. Във видеото се вижда изстрелване на противовъздушни ракети. Заради нощните условия от видеото не става ясно къде попадат ударите.

Източник: ТАСС

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Откриха начин за предсказването на вулканични изригвания

Недоловими тътнещи звуци, идващи от недрата на вулкан, могат да предскажат изригването му, за да бъдат предупредени застрашените жители, предаде Франс прес, позовавайки се на международно изследване. Екип, който изследва „инфразвуците“ – звуци с твърде ниска честота, за да бъдат чути от хората, издавани от вулкани като Етна в Италия, […]