Украйна е демилитаризирала 40 000 руски войници

NetNews

Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че 40 070 руски войници са били убити от началото на пълномащабната война, която Русия започна непредизвикано на 24 февруари.

Тази цифра не е потвърдена от западни източници. Москва търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника на украинска земя и продължава да крие броя на загиналите войници. Причината е, че това може да обърне обществените настроения срещу режима на Владимир Путин. 1738 руски танка са унищожени от началото на войната, както и 3971 бойни бронирани машини. Окупаторите са загубили 883 артилерийски системи, 258 реактивни системи за залпов огън, 174 крилати ракети, 15 кораба, 222 самолета и 190 хеликоптера.

Путин е наложил тотална цензура в Русия за случващото се в Украйна, а руските пропагандни телевизии и медии лъжат гражданите и крият реалните измерения на катастрофалните загуби на окупаторската армия. Много семейства са се обърнали към Путин с искане за информация какво се случва със синовете им, изпратени на фронта, тъй като различни ведомства и министерства са им дали противоречива информация за това дали войниците са живи, изчезнали или мъртви.

В Украйна руската армия продължава да извършва военни престъпления. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо руската общественост да научи за човешката цена на войната. Макар че от началото на войната са загинали близо 40 000 руски войници, руското общество като цяло не е запознато с тези цифри, каза той. Голямата цел на Владимир Путин в тази война е анексирането на нови украински територии, след като през 2014 г. Русия незаконно окупира украинския полуостров Крим.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Златка Димитрова не заменя къмпингуването за нищо (ВИДЕО)

Моделът Златка Димитрова всяка година прекарва по три месеца на къмпинг. „Чувствам се прекрасно в добро настроение и усмивката през повечето време не слиза от лицето ми. На къмпинг съм с майка ми и сина ми. Не бих заменила обикновения къмпингарски начин на живот за нищо”, сподели тя за ежегодните […]