Украйна е получила тялото на загинал американски доброволец

NetNews

Украинското президентство обяви днес, че при нова размяна на пленници с Москва е получило от руската армия и тялото на американски доброволец, убит в края на август в Украйна, съобщи Франс прес.

„Предадено е и тялото на американски доброволец, ветеранът от американската армия Джошуа Алън Джоунс, воювал за Украйна и загинал в битка срещу окупаторите“, съобщи в Телеграм началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Ермак. Според съобщения в американски медии, позоваващи се на думите на майка му, 24-годишният Джошуа Алън Джоунс е бил убит от руската армия в края на август.

Андрий Ермак посочи също, че „десет украински военни“, включително „един офицер и девет войници и сержанти“, са били разменени с Русия. Украинският омбудсман за правата на човека Дмитро Лубинец добави в Телеграм, че тези освободени военни „са служили по-специално в 60-а, 57-а, 28-а бригада и в различни военни части“. „Най-възрастният освободен военен ​​е на 55 години, а най-младият на 21 години“, добави той, придружавайки съобщението си със снимка на десетте мъже, всички облечени във военни униформи пред нещо, което изглежда като бензиностанция. Русия и Украйна извършиха множество размени на пленници от началото на войната през февруари.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Личният слуга на Путин направи поредно безумно изказване

Коментар на furgehir.hu Марионетката и личен слуга на руския президент Владимир Путин Рамзан Кадиров направи поредното си безумно изказване. Този път абсурдът на казаното няма граници: „Русия трябва да изтрие украинските градове от лицето на земята“. Припомняме, че първоначално ръководителят на руския регион Чечения поиска разполагането само на високоточни оръжия, […]