Украйна към Путин: Само глупак може да мисли, че всичко върви добре

NetNews

Вчерашното изявление на руския диктатор Владимир Путин, че руската армия „все още не е започнала нищо сериозно“ в Украйна, е предназначено за вътрешна аудитория. Такова мнение изрази съветникът към украинското президентство Алексей Арестович в телевизионно интервю, предаде агенция УНИАН.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин, който на 24 февруари започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, каза вчера, че „Русия все още не е започнала сериозните неща в Украйна“. Ако западните страни искат да победят Русия, нека да опитат да го направят, заяви Путин.

Според Арестович Путин е запознат много добре с провалите на руската армия в Украйна. „Само глупак може да мисли, че всичко върви добре“, добави съветникът на Володимир Зеленски. По данни на Киев от началото на пълномащабната война 36 650 руски войници са намерили смъртта си на украинска земя.

В Русия е наложена тотална цензура за случващото се в Украйна, включително за броя на убитите руски войници, защото това може да обърне обществените настроения срещу тоталитарния режим на Путин. Всеки, който си позволи да се обяви срещу войната, бива арестуван. Кремълската пропаганда лъже за реалните цели на войната, скривайки се зад мотива, че иска да защити рускоговорящото население в Украйна (не е ясно от какво). В действителност Путин анексира (Крим през 2014 г.) и се опитва да анексира нови украински територии. Има събрани доказателства за над 20 000 военни престъпления, извършени от руските окупатори в Украйна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Един ден Путин просто няма да вдигне на Макрон

От своята обсадена цитадела, защитена от кървавочервените стени на Кремъл и от благородното злато на православната катедрала „Свети Василий“, зад затворените врати на своя клан от твърдото крило на КГБ, Владимир Путин води телефонна война срещу Украйна. Това пише политическият анализатор Изабел Ласер в статия за френския вестник Le Figaro. […]