Украйна с ужасяваща новина

NetNews

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски заяви пред Би Би Си, че всеки ден на фронтовата линия загиват между 100 и 200 украински войници, предаде БТА.

Михайло Подоляк заяви, че Украйна се нуждае от стотици западни артилерийски системи, за да изравни силите си с Русия в източния регион Донбас. Той също така каза, че Киев не е готов да възобнови мирните преговори с Москва. Украинските войски са подложени на непрестанни бомбардировки, докато руските сили се опитват да поемат контрола над целия Донбас.

„Руските сили са хвърлили на фронта почти всякакво оръжие, което не е ядрено, и това включва тежка артилерия, множество ракетни системи и авиация“, каза Подоляк. Той повтори призива на Украйна за повече оръжия от Запада, като заяви, че „пълната липса на равнопоставеност“ между руската и украинската армия е причината за големия брой жертви от украинска страна“. „Нашите искания за артилерия не са просто някаква прищявка… а обективна необходимост, когато става въпрос за ситуацията на бойното поле“, каза той и добави, че Украйна се нуждае от 150-300 ракетни системи, за да изравни сили с Русия – много по-голям брой от този, който е получила досега.

Подоляк заяви също, че мирните преговори могат да бъдат възобновени само ако Русия върне териториите, върху които е придобила контрол след нахлуването си в Украйна на 24 февруари. Преценката на Подоляк, че всеки ден загиват 100-200 украински войници, е по-висока от предишните оценки. Вчера министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников заяви, че Украйна губи по 100 войници на ден, а други 500 биват ранявани.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Продължаваме промяната": Спорът с ИТН не е заради парите, а начинът на харченето им

Новата тройна коалиция – търсят се 12 депутати. „Всеки един народен представител би трябвало да има собствено мнение и когато се гледат въпроси, свързани с бъдещето на България, всеки трябва да вземе решение дали да подкрепи това бъдещето или да се подчини на някаква партийна политика“, заяви депутатът от „Продължаваме […]