Унищожаваме 20 000 ваксини от AstraZeneca с изтичащ срок на годност

NetNews

България дарява над 170 000 дози ваксини на Кралство Бутан. Това съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Ваксините са на AstraZeneca и са с изтичащ срок на годност през август и септември. Страната ни води разговори за дарения и със Северна Македония, Косово и Босна и Херцеговина. А до края на този месец ще бъдат унищожени още 20 000 дози от препарата.

„Поради малкото време, което остава, те не могат да бъдат дарени. Съществува реален риск да не могат да бъдат приложени. При занижения интерес от страна на населението и при ускорените доставки, които бяха постигнати след разговори с Европейската комисия и компаниите-производители, сега наблюдаваме, че има количества, а хората не желаят да се ваксинират”, каза Богдан Кирилов, директор на ИАЛ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кацаров свиква областните кризисни щабове

Със своя заповед, издадена днес, 22 юли, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разпорежда на директорите на регионалните здравни инспекции да уведомят съответните областни управители за приетия с Решение № 518 на Министерския съвет от 15 юли 2021 г. Национален оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2 и да […]