Управляващите: Следващата седмица ще станат ясни конкретните антиинфлационни мерки

NetNews

Има среща на лидерския съвет следващата седмица, на който ще бъде обсъден общия пакет с мерки. Обсъждаме около десетина конкретни мерки като целта е да предпазим най-уязвимите членове в нашето общество”. Tова каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Калоян Икономов, коментирайки подготвяния нов пакет от мерки срещу инфлацията.

По думите му основната цел на пакета от мерки е тяхното въздействие да бъде усетено от крайния потребител, а не това да са мерки, подпомагащи слоеве от обществото, които нямат нужда от такава подкрепа.

На въпрос как ще се контролира закупуването на бензин с отстъпка от страна на собственици на автомобили за няколко хиляди лева, той отговори: „Конкретиката по мярката за помощите за бензина ще дойде от НАП. Обсъждат се няколко варианта, които да не пречат или да не променят навиците на пазаруване на горива от страна на крайните потребители в момента”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Расмусен: "При ядрен сблъсък с НАТО губещият ще е Путин

Путин знае отлично, че, ако реши да използва ядрено оръжие, отговорът на НАТО ще бъде решителен. Такъв ядрен сблъсък не може да бъде спечелен от Путин, казва за ДВ бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Неведнъж руснаците са заплашвали да използват ядрени оръжия. Просто пропаганда ли е това […]