Ухан поставен отново под карантина

NetNews

Град Ухан в Централен Китай временно затвори някои предприятия и обществения транспорт в район с близо един милион жители, повишавайки бдителността си след появата на няколко нови случая на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Китай, който вложи много усилия в политиката си за „динамичен нулев ковид“, разчита на масови тестове, бързо ограничаване на бизнес дейностите и движението на хора, както и на строга карантина за заразените, за да не допусне разширяване на възникващите огнища.

Стратегията помогна на Ухан (където пандемията се появи за първи път) и други райони в страната да контролират броя на случаите, но строгите локдауни при избухването на големи огнища и страхът от възможно връщане на ограниченията при установяване на нови случаи навредиха сериозно на икономиката, подкопаха доверието на бизнеса и се отразиха негативно на желанието на хората да пътуват.

Властите в квартал Цзянся с над 900 000 жители, съобщиха, че днес в основните му градски зони се въвеждат тридневни ограничения, които включват забрана на големи обществени събития и на храненето в ресторанти, затваряне на публични места за развлечения, на селскостопански пазари и малки клиники. Спира се също движението на автобусите и метрото.

Властите призоваха жителите да не напускат района през тези три дни, а пътниците – да избягват да влизат в него. Заповедта беше издадена скоро след като местните власти в Цзянся заявиха снощи, че са открили два случая по време на редовните тестове и още два случая при преглеждането на хора, които са били в близък контакт със заразата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия с голяма изненада на интернет пазара

“Сколтех“ и Радиоизследователският институт, подчинен на Министерството на цифровото развитие, могат да получат 30 милиарда рубли от бюджета до 2025 г. за разработки в областта на комуникационния стандарт 6G. В Русия все още няма търговска експлоатация на 5G мрежи, уточняват местните медии. Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко възложи на Министерството на цифровото […]