Учебната година започва присъствено и по различно време за отделните класове

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Тържествата за 15 септември да са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на учебната 2021/2022 г.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.

В случай че в дадено населено място има указания за провеждането на публични събирания, издадени от Регионалната здравна инспекция или от областния кризисен щаб, то откриването на учебната година трябва да се съобрази с тях. Според заповедта на МОН празненствата за учениците поне от I, V и VIII клас се провеждат присъствено, ако здравните власти не са разпоредили друго.

Откриването на учебната година трябва да се организира при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фестивалът "Здравей, Здраве! "- Ямбол набира скорост, ясни са имената на водещите лектори

Откриване на фестивала "Здравей, Здраве! "- Ямбол ще бъде на 17 септември 2021г. в Лятното кино на Ямбол от 18.00 часа. Това съобщиха за Нетнюз организаторите на събитието. Станаха ясни и имената на водещите лектори на фестивала. И тази година са поканени изключително интересни личности, с високо професионално ниво, с много и различни практики за добро здраве и природосъобразен живот.