Учебна дисциплина в Русия, която ще запознае учениците с използването на дронове в бойни действия

NetNews

Учебната дисциплина ще се нарича „Основи на сигурността и отбраната на Родината“. Тя ще включва информация за общовойсковия бой и използването на дронове в бойни действия, съобщават РИА Новости и ТАСС.

В проекта на заповед на Министерството на образованието на Русия се казва дословно: „Изискванията към предметните резултати от усвояването на основния курс по основи на сигурността и отбраната на Родината трябва да отразяват: формирането на идеи за съвременния комбиниран бой; разбиране на възможностите за използване на съвременните постижения на научно-техническия прогрес в съвременни бойни условия, включително методите за бойно използване на безпилотни летателни апарати“, цитирана от News.bg.

Още през месец август решението беше ясно, че бойните дронове ще станат част от курса по обучение на учениците от 10. и 11. клас. Те ще се сблъскат с това като част от първоначалния си курс на военно обучение.

Курсът по начална военна подготовка ще се провежда в училищата по време на уроци по безопасност на живота и ще бъде задължителен, съобщи още през ноември миналата година министърът на образованието Сергей Кравцов. От 1 септември 2024 г. се предвижда името на предмета да бъде заменено с „Основи на сигурността и отбраната на Родината“, пишат медиите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Откриха най-стария зоопарк в света (ВИДЕО)

В света на древните мистерии се крие странно египетско гробище, което променя нашето разбиране за миналото. Археологът д-р Рене Фридман и нейният екип са открили праисторическо гробище в Хиераконполис, където диви животни от различни земи са били държани в плен преди повече от шест хилядолетия. Това зловещо гробище повдига въпроса […]