Ученик от елитно училище стрелял по автобусите в Пловдив

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Непълнолетен 16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е стрелял по трите автобуса на градския транспорт в Пловдив. Това съобщиха пред медиите Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив, Атанас Илиев, зам.-районен прокурор, и гл. инспектор Мирослав Петков, началник сектор „Криминална полиция“ към ОД на МВР.

Установено е, че на 18 декември привечер четири непълнолетни лица, които нямат криминални прояви, се срещат на площадка близо до Античния театър, където консумират храна, безалкохолни напитки, слушат музика и си говорят. Едно от лицата изважда въздушен пистолет и произвежда около десет изстрела по движещи се по булеварда в посока Тунела превозни средства.

Още по темата

22 дек 2021 12:25

21

19 дек 2021 08:02

28

Три от съчмите попадат в страничните стъкла на движещи се три автобуса на градския транспорт и ги повреждат, поясни Чавдар Грошев. Касае се за щета от около 800-1000 лв. на едно стъкло. Установено е още, че същия ден две от лицата са стреляли с този пистолет по заложени от тях кенчета. Не е установено откъде стрелецът се е сдобил с пистолета, тъй като няколко пъти променя версията си за закупуването им. Родителите също не са знаели, че младежът има такъв пистолет.

Става въпрос за въздушен пистолет, който не е оръжие по смисъла на закона, стреля със съчми с диаметър 4,5 см и има кинетична енергия 3-4 джаула, поясни районният прокурор.

Към момента има задържано непълнолетно лице на 16 години за 24 часа, като наблюдаващият прокурор ще прецени какво обвинение да му бъде повдигнато, поясни Грошев.

Останалите три лица също са непълнолетни и не са криминално проявени. Свидетелите твърдят, че не са разбрали, че са счупили стъклата на автобусите, тъй като по тях е стреляно, когато са влизали в тунела. Стрелецът е непълнолетен и наказанието, което предвижда законът за това деяние, ще бъде редуцирано.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Награди и празнично настроение в ПТГ „Ив. Райнов”- Ямбол

Най-ценно е, когато получиш признание от хората близо до теб. Това чувство изпитаха днес изявени ученици от ПТГ „Иван Райнов” в Ямбол.
коледа в ПТГ Ямбол