Учениците от 5 до 12 клас в Ямболско ще учат онлайн до априлската ваканция

NetNews

От утре учениците от 5 до 12 клас в Ямболска област преминават на онлайн обучение до априлската ваканция, предаде БНТ. Решението е на областния медицински съвет. Затварят се всички пенсионерски и квартални клубове в региона, като причината е увеличаващия се брой заразени с коронавирус.

На 30% от капацитета си до 24 март ще работят читалищата и залите. Детските градини и яслите ще се затварят при необходимост.

Два екипа на РЗИ и Областната дирекция по храните започват засилен контрол по изпълнение на противоепидемичните мерки в големите вериги магазини и заведенията.

От Областния медицински щаб препоръчват носенето на маски на открито. Увеличава се натискът върху болниците. Към момента около половината от разкритите Ковид легла са свободни. Запълнена е Ковид реанимацията в областната болница.

От 11 март в осем ваксинационни пункта в областта започва имунизация на 180 регистрирали се онлайн човека с ваксината на „Астра Зенека”. Ваксини се поставят и на хората, включени в различните фази на Националния ваксинационен план. 450 дози ще бъдат предоставени на личните лекари, но няма да бъдат обхванати всички 64 практики в областта.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адв. Славов: Срамно е, че всички в сегашното Народно събрание мълчат за КТБ (ВИДЕО)

"Защо синдиците на КТБ преследват малкия бизнес като вложители със защитени депозити във фалиралата банка, вместо да атакуват големите играчи с необезпечените кредити или с нагласените цесии и прихващания, извършени след поставянето на банката под специален надзор от БНБ?", това запита адв. Петър Славов в предаването "Денят с В. Дремджиев", […]