Ученици на ПМГ-Ямбол със златни медали по математика от международната олимпиада в Хонгконг

NetNews 1

Двама възпитаници на ПМГ „Атанас Радев” са със златни отличия от международната олимпиада по математика Hong Kong International Mathematical Olympiad (HKIMO). Това са осмокласничката Божидара Амуджиева и седмокласника Иван Стоянов. И двамата вече имат зад гърба си множество престижни отличия от национални и международни състезания и олимпиади.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Официалното награждаване на победители в хонгконгската международна олимпиада по математика се състоя на онлайн церемония на 3 октомври.

И през тази година, поради епидемичната обстановка в света, международните математически олимпиади се проведоха онлайн. Участниците се включваха чрез специални обучителни платформи, в точно определен ден и час, с камера на компютъра и странична камера от друго устройство.

Финалът на олимпиадата HKIMO се проведе на 28.08.2021 г. в Хонг Конг. Участниците се включиха в олимпиадата онлайн, облечени в тениски с цветовете на националните си знамена, чрез специална платформа и две камери. Трябваше да решат в рамките на два часа 30 задачи от следните области на математиката: Логическо мислене, Аритметика, Теория на числата, Геометрия и Комбинаторика.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Ученици на ПМГ-Ямбол със златни медали по математика от международната олимпиада в Хонгконг

  1. Най-умните деца са нашите-българските. Те са нашата гордост, жалкото е, че допускаме другите държави да се възползват от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови такси и увеличени цени на услуги въвежда Община Ямбол

Изглежда инфлацията със страшна сила удря и услугите, предоставяни от община Ямбол. На последното си заседание в края на септември, по предложение на кмета Валентин Ревански, ОбС гласува промени, с които се въвеждат по-високи цени на редица услуги и се въвежда събирането на нови такси, които до момента не са съществували. От началото на 2020 г. това е петото изменение на общинската наредба, регулираща тези отношения.