Ученици от ямболската гимназия по туризъм споделиха идеи за Бъдни вечер в ефира на БНТ

NetNews

Идеи за празничната трапеза на Бъдни вечер – в традиционен и в по-съвременен стил споделиха в ефира на БНТ ученици от ямболската Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов”. Богатството от рецепти включваше както типичните постни сарми, чушки с боб, содена питка и тиквеник, така и по-екзотични предложения, поднесени в нормите на съвременното кулинарно изкуство.

Уменията на възпитаниците на ямболската гимназия бяха представени в предаването „България в 60 минути”, в изданието му от 21 декември. Зрителите имаха възможност да видят две празнични маси с постни ястия – трапеза в традиционен стил и друг кът – с изискано аранжирани изкушения, достойни за всеки реномиран ресторант. Видеорепортажът можете да видите ТУК.

Паралелката „Кетъринг” е сред запазените марки на Професионалната гимназия по туризъм в Ямбол. Опитът, предаван в поколения випуски се съчетава с новаторски търсения и усвояване на тънкостите в съвременното кулинарно изкуство.

Съвсем наскоро, гимназия „Алеко Константинов” бе домакин и организатор на мастър клас със специалното участие на шеф Милен Златев, бивш възпитаник на училището и един от най-популярните шеф-готвачи в България.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Половинката на Роналдо по-секси от всякога

Джорджина Родригес отново прикова погледите, този път от корицата на модно списание. Приятелката на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо засне специална фотосесия за испанското издание на „ELLE“. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Georgina Rodríguez (@georginagio) Изкусителната брюнетка сменя няколко тоалета, с които позира пред обектива. Тя сподели част […]